on tourplastic zwerfafval = grondstof

Startbouw evenement IKC Magenta Delden

Hof van Plastic - Afval is grondstof IKC Magenta Delden
Hof van Plastic zelf een pen maken van oud plastic IKC Magenta Delden

Tijdens het startbouw evenement in Delden heeft Hof van Plastic diverse workshops georganiseerd om de kinderen van de IKC Magenta in Delden te laten ervaren dat afval een grondstof is. De kinderen hebben afval verzameld en dat gesorteerd en schoongemaakt, waar we verder mee zijn gaan werken.

Hof van Plastic uit het afval het plastic sorteren afval is grondstof IKC Magenta Delden

De schoongemaakte plastic werd in de schredder gegooid (een soort vermaler) en tot kleine stukjes gemaakt. Deze stukjes werden daarna in de spuitgietmachine gedaan waar ze gesmolten werden en de vloeibare plastic in een mal gespoten werd. En de zelf gemaakte pen van hun zelf verzamelde ‘afval’ mochten de kinderen meenemen.

Hof van Plastic oud plastic wordt vermalen in de shredder IKC Magenta Delden

Afval = grondstof = nieuw product

Hof van Plastic Wethouder Pieter van Zwanenburg heeft eenmet 3d pen zelfgemaakte bril op IKC Magenta Delden

Van plastic kan men ook nieuw filament maken (een plastic printmateriaal voor 3d-printers en 3D-pennen). In een van de workshops konden 3D-objecten gemaakt worden. Wethouder Pieter van Zwanenburg van gemeente Hof van Twente deed ook mee.

Hof van Plastic geconcentreerd wordt er gewerkt aan een 3d model IKC Magenta Delden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *